Avslutning Gårviks Simskola 2023

Tionde dagen av simskolan 2023 bjöd på årets simskolas bästa väder!

Efter två veckor av varierande regn/ösregn till nästan stormvindar och vågor som sköljde över alla som försökte lära sig simma, till dagar som var iskalla trots mitt i sommaren!

De flesta av simskolebarnen (ett 90-tal) och deras anhöriga hade trots detta hittat till Gårvik även den här dagen för att fira de framgångar som skördats.

Men först!

Backar vi en dag. På torsdagskvällen samlade simpersonalen, administratörerna och märkestagarna för en traditionsenlig kransbindningskväll.

För de som klarat kandidat och magistermärket tillverkades kransar av pil-, respektive ek-löv.

Det blev en mycket uppskattad kväll då det också grillades korv och hade en mysig stund tillsammans.

Förberedelser

Fredagen började lite grått men ändå uppehållsväder medan bryggan lövades och ballonger blåstes upp. När det var dags att börja verkade solen vilja titta fram.

Förberedelserna inför avslutningen pågick in i det sista. Administratörerna (Jennie Sällberg, Gunnel Magnusson och Sofia Hultengren) samtalar med “isbjörnarna”. Simlärarna har ett snack om detaljerna och diplomen är sorterade och framlagda.

Programmet för dagen presenterades på två olika sätt:

Traditionellt med text på whiteboard
Vårt nya sätt med bildstöd (som även använts under lektionerna)

Efter utplacering i ”gropen” i respektive simgrupp, tågade alla barnen gruppvis, med simlärare ut på den lövade bryggan, medan föräldrar och vänner fick vänta på stranden.

Svenska Livräddningssällskapet SLS, inledde med en uppvisning.
Jonas Adolfsson, Johanna Adolfsson, Jennie och Annie Sällberg visade upp hur man inte ska och hur man ska bete sig på bryggan och i vattnet. Ivrigt påhejade av alla barn.
Speaker var Sofia Hultgren, som också varit med att organisera årets simskola tillsammans med Hilma Bettiger (ansvarig simlärare), Jennie Sällberg och Gunnel Magnusson.

Märkestagarna fick hoppa från hopptornet eller bryggan och sedan simma till trappan för att få sin krans av Annika Sällberg som var promotor för dagen.

Sedan var det dom övriga barnen, allt från baddare till fortsättningsgrupp att visa upp vad dom lärt sig på det grundare vattnet.

Alla elever fick avslutningsvis ett fint diplom, en kram av sina simlärare och assistenter och ett hej då för i sommar. För hoppningsvis på återseende.

  • Många märkestagare – ett par hundra simmärken sålda till självkostnadspris.
  • 15 Silvergrodor – dvs 15 har lärt sig simma i år. Fantastiskt med tanke på förutsättningarna!

Simskolan är en grogrund för en säker och trygg framtid vid och i vattnet!

I år vill vi – Gårviks Badortsförening – speciellt tacka all personal, alla barn och föräldrar för detta simskoleår.

Några inlägg från Facebokkgruppen Gårviks simskola:

vill redan nu ge er all möjlig credd, inte bästa förutsättningarna denna sommaren med tanke på väder, men våra barn möts av glada miner, trygga tjejer och roliga simlektioner varje dag av er! Sådan skillnad ni gör allihop! 👏🏼👏🏼👏🏼 💫

angående bildstöd

Så bra!! 👌👍👏Vilka förebilder ni är🤩   👏 så smart. Heja er!

Vi lovar att komma tillbaka 2024!

Och hoppas att Våra Fantastiska Simlärare också gör det!

Gårviks Badortsförening

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *