Gårviksdagen – 15 Juli 2023

ÅRSMÖTE

Klockan 10:00 hade Gårviks Badortsförening årsmöte som stuvade om och valde Per-Olof Larsson till ordförande.
Claes fortsätter i styrelsen som ledamot, där det förstärks med en nygammal bekant: Annika Sällberg. Åsa Enarsson tar steget ned som ersättare där hon får sällskap av Jennie Sällberg. En som tar steget ur styrelsen är Jonny Karlstedt efter flera års arbete. Revisorerna fortsätter – Tack för det! I valberedningen blir det två rutinerade rävar som håller ställningarna: Peter Pettersson och Åsa Gustav Janson.

Årsmötet behandlade inga nya förslag från styrelsen eller motioner från medlemmar.
Däremot fick mötet svar angående en motion om arrende av fotbollsplanen: Det går inte att arrendera kommunal mark för en intresseförening. Dessutom måste bollplanen dela plats med en ny vändslinga för bussarna. Av säkerhetsskäl kan inte bussarna vända på Lilla Gårviksvägen. Arbetet sätts troligen igång efter semestrarna. I besvikelsen kommer dock glädjen att Munkedals kommun aktivt arbetar tillsammans med Badortsföreningen för att hitta en bättre och permanent lösning – en flytt av aktivitetsområdet

 

På kvällen blev det Gårvikfest runt grillarna med diskussioner om vad som är bäst med Gårvik!

 

Däremellan genomfördes dagens (och Gårviks Badortsförenings deltagarmässigt största evenemang) nämligen

GÅRVIKLOPPET

I perfekt väder (anser arrangören) genomförde 145 löpare, och ett stort antal åskådare bevittnade, 800m eller 4km, eller 8km i fantastisk terräng – en liten ökning i alla klasser jämfört med 2022. De som sprang fortast missade nog tyvärr det storslagna, men fick i gengäld en riktig genomkörare.

 

800m-loppet – avsett för barn – samlade 61 deltagare. I starten gällde det att hålla sig ur spår för här gick det undan.

I den här klassen mättes inte tiden, utan det som gällde var att delta. Alla som fullföljde loppet fick naturligtvis en medalj, dricka och en bulle – skänkt av Hemköp Munkedal. Gällde alla klasserna – 

Med 55 på startlinjen och 4 km kuperad terräng framför sig fanns inget utrymme för annat än fullt fokus. 

Drygt en kvart senare bröts mållinjen av segraren – Jonathan Forsgren – hemmahörande i New York. Lite drygt tre minuter senare kom unga Freja Holgersson in som vinnare i dam-klassen. Dock blev det inget banrekord vare sig för herr- eller damsegrarna. 

 Resultat:

Damer 4 km

Freja Holgersson

20,48

Ellen Tjälldin

21,05

Elin Nyholm Fredriksson

23,16

 

 

Herrar 4 km

Jonathan Forsgren

17,37

Hilmer Norrby

19,07

Herman Håkansson

19,53

 

I 8km-klassen var det knappt hälften så många som hade modet att ställa upp (29 st). Men vilka tuffingar. Respekt för dessa!

Herrklassen vanns av Fredrik Hammrefors, medan Damklassen vanns av Jenny Holgersson (Dam-4-km-vinnarens mamma). Dessutom putsade hon Emma Lindervalls tidigare banrekord med fyra (4) sekunder! Ganska bra weekend för familjen Holgersson – Grattis!

Resultat:

Damer 8 km

Jenny Holgersson

40,01

Banrekord! (Tidigare banrekord 40,05 Emma Linderwall 2019)

Sanna Romell

47,05

 

Sanna Andersson

47,18

 

 

 

 

Herrar 8 km

Fredrik Hamrefors

33,16

Martin Wallin

38,13

Anders Byström

38,18

 
Segrarna i respektive klass: fr.v. Jonathan Forsgren 4 km, Freja Holgersson 4 km, Jenny Holgersson 8 km och Fredrik Hamrefors 8 km

Tack alla som deltog, som hejade på och som arrangerade denna härliga 15-juli-fest på Gårvik!

Hela resultatlistan, startnummer och tider

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.