Simskoleavslutning

Tänk vad fort två veckor går ……

Å vad mycket barnen lär sig på så kort tid.

Å vilken underbar simpersonal vi har!

På torsdagen genomfördes en för Gårviks Badortsförenings simskola, annorlunda avslutning. På grund av covid-19 kunde inte barnen genomföra en gemensam avslutning. I stället fick alla en ”halv simlektion” och en ”halv avslutning”. Det betydde att några av barnen fick chansen att slutföra provtagningen och komplettera märkessamlingen. Därefter blev det diplom och glassutdelning, samt kramkalas i respektive grupp.

 

I mars månad då covid-19 gjorde entré i Sverige var det inte alls självklart att simskolan skulle genomföras. Dock kämpade styrelsen med god planering, igenom beslutet att inte hoppa över årets simskola. Folkhälsomyndighetens rekommendationer och styrelsens erfarenhet av att handskas med barn har varit största fokus.

 

När anmälningsfönstret öppnade i mitten av maj gick datorerna varma i stugorna och grupp efter grupp blev fylld. Redan i slutet av maj hade över sjuttio anmälningar kommit in.

När vi summerar kan vi konstatera att 85 elever varit anmälda i år. Endast ett fåtal platser har varit vakanta.

Mest glädjande är att vi öppnat upp extra grupp för Lek och Plask där 27 barn börjat sin simkarriär i år. Nybörjarna – de som kan lite grann – var den största gruppen med 34 deltagare. Fortsättningsgruppen – 15 barn – har även de kämpat mycket i vågor och dåligt väder. I märkestagargruppen (som är minst) har ändå häpnadsväckande resultat åstadkommits. För första gången på länge har en kandidaten erövrats. Ebbe, född 2011, stod för den bedriften, och fick för detta en lagerkrans av eklöv! Övriga visade upp allt ifrån längd- till djupdyk och livräddning.

 

Vi har alla gått igenom en 14-dagarsresa som innehållit allt från storm och höga vågor (tom innanför bryggorna), till ösregn och en fantastisk avslutningsdag – som sig bör.

Ett stort tack till alla barn som deltagit! Ett nästan lika stort tack till styrelsen som planerat och förberett (och som tar hand om efterarbetet)!

Gårviks Badortsförening vill tacka simpersonalen och Sofia för detta annorlunda året. Vi önskar att ni kommer tillbaka nästa år – om ni kan (och vill)!

 

Vi syns igen 2021.

Klicka på bilderna för bättre bildkvalité.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Inställd Gårviksfest: https://garvik.se/installd-garviksfest

X