Folkhälsopriset

Solen sken gott på Gårvik idag den 26 maj. Värmde skönt mitt på dagen, när några tappra barn hoppade i vattnet, kanske första gången i år.
Senare på dagen sken det ytterligare – då på Gårviks Badortsförening – som genom engagemang i sommarsimskolan prisades i Munkedals kommunhus.

Folkhälsopolitiska rådet i Munkedal delade ut Folkhälsopriset 2020 till Annika Sällberg och Gunnel Magnusson, ansvariga för simskolan i Gårviks Badortsförening.

Så här lyder motiveringen:

“Att lära sig simma är livsviktigt och Munkedal är en kommun med både hav och sjöar. Många invånare tillbringar sommardagarna vid stranden eller ute med båten och simskolan stärker möjligheten till vattenvana och sim-kunskap. Att barnen får möjlighet att gå i simskola i öppet vatten med vågor, maneter och kyla är ytterst lärorikt och ökar deras trygghet i vattnet.
Föreningen jobbar främst med sommarsimskolan där barn från alla samhällsklasser får möjlighet att få vattenvana i havet vilket förebygger både utanförskap och olyckor. Barnen får genom glädjen i vattnet uppmuntran till en fortsatt aktiv fritid där de vågar och vill”.

1 kommentar på “Folkhälsopriset”

  • Kristina Lindbratt

    Stort grattis! Vad roligt att er fina insats uppmärksammas. Simskolan är ju en del av Gårvik.

    Svara

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *